Mennyibe kerül?

Az előző mondatokkal lassan át is eveztünk ehhez a ponthoz, mely talán a legtöbbet feltett kérdés a kályhákkal kapcsolatban.

A csempék és az ajtók árai határozzák meg leginkább egy kályha árát. Nyilván függ a méretétől is, és a díszítettség mértékétől. Minél több munkaidőt igényel a megépítése, annál több lesz a munkadíj is.Vajszínű cserépkályha, padka

Sokan tovább erősködnek, hogy akkor is mondjam meg, mennyibe kerül egy kályha. Én erre azt szoktam válaszolni, hogy azonnal megmondom, ha az érdeklődő elárulja nekem, hogy mennyibe kerül egy autó. Ugye, hogy milyen tág határok között mozog az áruk? Épp, mint a kályháké.

Azt nagyjából leírhatjuk, hogy egy átlagos méretű és nem túl díszes kályha ára 500000 forint alatt marad (új csempéből készültről beszélünk). Ne riadjon meg senki, hogy akkor neki az életben nem lesz kályhája! A kályhások praktikus tanácsokkal szolgálhatnak, melyek lefaraghatják az árakat. Használt csempéből és –ajtókkal 150.000, vagy még kevesebb a végösszeg. Le kell ülni egy kivitelezővel, el kell mondani neki a vágyainkat és ő képekkel, rajzokkal fog segíteni a pénzünkből a lehető legjobb megoldást kialakítani. Ne adja fel az álmait, pusztán pár felületes információ hallatán! Egy beszélgetés ingyen van és lehet, hogy a végén már nem is azt és olyat szeretnénk, amivel felkerestük a szakembert.

A kialkudott vételár kifizetésének menete megegyezés kérdése. Célszerű már a szóbeli egyezség után írásban is lefektetni az anyagi részleteket, így mindkét fél biztosítva van.