Hol vegyem meg?

Őszintén megvallom, hogy mielőtt belefogtam volna ennek a szép szakmának az elsajátításába, nekem is gondot okozott volna, hogy honnan szerezhetném be a szükséges anyagokat egy kályhához. És ez természetes, hiszen az ember nem építtet minden héten kályhát az otthonába. Persze, egyesek most rávágják, hogy megnézem az Interneten! Igen, részmegoldásnak jó. Csakhogy sok technikai fogalommal nem tudunk mit kezdeni mindjárt az elején, ahogy egy ilyen portált átböngészünk. Téves, hiányos információk okozhatnak fejfájást. Jobb, ha kikérjük egy kályhás tanácsát, mielőtt sok pénzünk bánná a korai vásárlást!

Cserépkályha sütővelA gyártók készséggel állnak az érdeklődők szolgálatára. Szerencsére ezen a piacon a kóklerek és gerinctelenek nem maradnak meg sokáig. Érdemes régóta jó hírű gyártóhoz fordulni. Türelmesen válaszolnak minden kérdésre és segítenek a választásban.

Azt ne feledjük el, hogy a kályhát építő kivitelezővel folyamatosan egyeztessünk, ha az eredeti tervtől el akarunk térni. Nem biztos, hogy technikailag kivitelezhető az ötletünk és esetleg nem a megfelelő csempét vesszük majd meg a kívánt célra.

A kályhások jól ismerik a gyártókat, tudnak az aktuális akciókról és az olcsóbb beszerzési forrásokról. A szállítás sem egyszerű dolog, hiszen adott esetben több mázsa csempéről van szó; ebben is segítségünkre lehet a kivitelező.

A csempék megrendelése történhet telefonon, számítógépen vagy személyesen is. Rendeléskor a legtöbb cég a vételár 30-50%-át kéri előlegként. A gyártási idő 2-6 hét, a gyár terheltségétől függően. Ha a csempe elkészült, az átvételkor kell kifizetni a fennmaradó vételárat. Az ajtók és egyéb anyagok mindig készletről vásárolhatóak, ezeket gyorsan be lehet szerezni.

A magyar áruk jó minőségűek, nincs velük sok gond. Nem egy gyártó nagy forgalmat bonyolít Európa-szerte is. Tőlünk nyugatra a csempék árai jóval drágábbak, keletre pedig olcsóbbak.

A következő fejezet szervesen kapcsolódik a most tárgyaltakhoz, mégis fontosnak tartottam külön is szólnom róla. Kérem, ne sajnálja az időt elolvasni a tippeket, hogy ne keseredjen el a vásárlás után!