Bevezetés

A kandalló régen ismert és használt, kedvelt fűtő eszköz. Látványos, gyorsan meleget ad, a lakás dísze. Ezek a mindenki által ismert definíciók erről a fűtő alkalmatosságról.Sarokkandalló

Ahhoz azonban, hogy megelégedésünkre szolgáljon, több ismeretre van szükség már a választás során is. Ne vásároljon ötletszerűen; előbb konzultáljon szakemberrel! Sajnos többször előfordult már, hogy valaki kifizetett egy akciós tűztérbetétet egy áruházban, hazavitte, majd felkereste a kandalló építőt, hogy építsen köré egy tetszetős díszletet. Persze kiderült, hogy a vásárolt betét nem lesz elegendő teljesítményű, így el kellett adni (áron alul) és venni kellett egy nagyobb készüléket.

A kandalló magas hőfokon üzemel, nagy forrósággal bombázza a környezetét. Nem mindegy, milyen anyagokkal vesszük körül, milyen távolságokat tartunk be az építése során a lakás egyéb elemeitől, milyen hőszigetelést alkalmazunk a burkolat alatt, hogyan kötjük be a kéménybe. És még sorolhatnám a szakmai ismereteket igénylő részleteket.